KATUSÄHLYTURNAUS 8.6.2024

KATUSÄHLY 2024

Hattulapäivien yhteydessä järjestetään Pekolan Iskun Katusähly 2024 turnaus!

Pelit pelataan kahdessa kaukalossa Parolan Säästöpankki torilla (parkkipaikka)

Ilmoittaudu turnaukseen https://bit.ly/katusahly2024

Turnaus ajoittuu klo 9.00-15.00 väliin. Lohkojako, otteluohjelma sekä tulospalvelu löytyy täältä viikkoa ennen turnausta.


Katusählyn säännöt

Sääntötulkinnoissa noudatetaan Suomen Salibandyliiton (SSBL) sääntöjä ja tulkintoja seuraavin tarkennuksin ja poikkeuksin:

 1. Kentällä samanaikaisesti 3 kenttäpelaajaa/joukkue, ei maalivahteja. Vaihto-oikeus on rajoittamaton (ns. lentävä vaihto). Joukkueen maksimikoko on kahdeksan (8) pelaajaa.
 2. Peliaika on 1 x 12 minuuttia.
 3. Laidat rajaavat pelialueen. Pelialueen suosituskoko on 10 x 20m.
 4. Mailana tulee käyttää salibandymailaa. Pallona käytetään salibandypalloa.
 5. Käytetään minisählymaalia. Maalin suosituskoko 60 x 40-45cm (leveys x korkeus)
 6. Maalin edessä puolikaaren muotoinen maalialue, jonka säde on 150cm
 7. Pelaaja ei saa koskettaa maalialuetta millään kehonsa osalla. Maalialueen yliastuminen on kuitenkin sallittu. Mailalla pelaaminen on sallittua maalialueella.
 8. Hyökkääjäpelaajan maalialuerikkomuksesta tuomitaan vapaalyönti
 9. Rangaistuslyönti suoritetaan keskipisteestä suoraan tyhjään maaliin. Epäonnistuneen rangaistuslaukauksen jälkeen jatketaan kiista-aloituksella keskipisteestä.
 10. Maali syntyy, kun pallo ylittää kokonaan maalilinjan. Hyökkäävä pelaaja saa tehdä maalin vain mailalla.
 11. Hyväksytyn maalin jälkeen peliä jatketaan vastajoukkueen aloituslyönnillä erotuomarin vihellyksestä. Lisäohje: Maalin tehnyt joukkue palaa omalle kenttäpuoliskolleen kunnes aloituslyönti on suoritettu. Aloituslyönti on suoritettu, kun toinen vastapuolen pelaaja koskee palloon. Aloituslyönti suoritetaan omalle puolelle keskipisteestä erotuomarin vihellyksestä. Ottelun alussa on ns. kiista-aloitus.
 12. Mikäli pallo katoaa pelialueelta, sisäänlyönnin suorittaa joukkue, joka ei pelannut palloa yli. (Lyöntipiste on noin yksi metri kentän reunasta, päädyissä kulmalyönti)
 13. Vapaalyönti ja sisäänlyönti saavat mennä suoraan maaliin, vastapelaajan on oltava vähintään kolmen metrin päässä.
 14. Jalkasyöttö on sallittu. Pallon koskettaminen jalalla useamman kerran on kielletty.
 15. Tahallinen käsien tai pään käyttäminen pallon tavoittelussa on kielletty.
 16. Pelaaja ei saa nostaa mailaa lantiotason yläpuolelle. Palloa ei saa pelata mailalla tai jalalla yli polvitason (ei hyppäämälläkään).
 17. Mailalla saa pelata vain palloa. Vastustajan mailan painaminen, sitominen ja nostaminen on kielletty. Myös vastapelaajan lyöminen tai mailan pitäminen jalkojenvälissä on kielletty.
 18. Taklaaminen, kiinnipitäminen, työntäminen ja estäminen on kielletty.
 19. Kenttäpelaaja ei saa pelata ilman mailaa.
 20. Maasta pelaaminen on kielletty (=molemmat polvet tai toinen käsi maassa)
 21. Pallollinen pelaaja ei saa edetä takaperin kohti vastustajaa
 22. Rangaistuslyönti tuomitaan rikkeistä, jotka erotuomari tulkitsee jäähyn arvoiseksi rikkeeksi (katusählyssä ei ole jäähyjä)
 23. Epäurheilijamaisesta käytöksestä ja/tai pelaajan tahallisesta vahingoittamisyrityksestä seuraa kaksi rangaistuslyöntiä ja ottelurangaistus. Tuomari voi törkeässä tapauksessa raportoida tapahtuneesta turnauksen jurylle, joka käsittelee tapauksen erikseen ja päättää seuraamuksista. Vakavin rangaistus on pelaajan sulkeminen ko. turnauksesta.
 24. Turnauksessa joukkueiden keskinäisen paremmuuden määrää saavutetut pisteet (2 voitosta, 1 tasapelistä). Tasapisteissä joukkueiden paremmuuden määräävät järjestyksessä:
1. Keskinäisissä otteluissa saavutetut pisteet
2. Keskinäisten otteluiden maaliero
3. Keskinäisissä otteluissa tehdyt maalit
4. Koko sarjan maaliero
5. Koko sarjassa tehdyt maalit
6. Arpa

Ottelutilanteen ollessa tasan 12 minuutin peliajan päättyessä, niissä, joissa voittaja on ratkaistava, suoritetaan peliajan päätyttyä 3 pelaajan rangaistuslaukauskilpailu. Rangaistuslaukauskilpailun ollessa tasan kolmen laukojan jälkeen, rl-kilpailu jatkuu kerrasta poikki -menetelmällä, kunnes voittaja selviää. Samat nimetyt laukojat jatkavat laukomista - järjestystä saa muuttaa, mutta kaikkien laukojien on lauottava ennen uutta kierrosta. Rangaistuslaukauskilpailun ollessa tasan kuuden (6) kierroksen jälkeen, siirretään laukaisupistettä metrin kauemmaksi jokaisella kierroksella, kunnes lauotaan vastakkaisen maalialueen sisältä.